Público
Público

Els sindicats anticipen una tardor amb mobilitzacions

"La classe treballadora no es resignarà com en la crisi del 2008", avisen els líders de CCOO i UGT a Catalunya. També insisteixen en la pujada dels salaris i diuen que la negociació amb la patronal està "enrocada"

01/05/2022 - La capçalera de la manifestació de CCOO i UGT amb motiu d'aquest 1 de maig, que ha omplert la Via Laietana.
La manifestació de l'1 de maig d'enguany, convocada per UGT i CCOO de Catalunya.  Aina Martí / ACN

Els sindicats majoritaris de Catalunya, CCOO i UGT, han advertit que preparen "grans mobilitzacions" de cara als pròxims mesos si el Govern espanyol no planteja mesures per revertir la inflació. "La classe treballadora no es resignarà a perdre poder adquisitiu com va passar en la crisi del 2008", ha dit el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, on també hi ha participat el seu homòleg d'UGT, Camil Ros.

Les organitzacions sindicals han insistit en la necessitat d'augmentar els salaris i han admès "preocupació" per la posició de la patronal, amb qui asseguren que la negociació està "enrocada". "Amb l'actitud que tenia la patronal el mes de juliol, el conflicte està assegurat", ha dit Ros. "La patronal ha pogut traslladar els seus increments de costos als preus, perquè la inflació ha pujat de segona volta, i això no ho hem traslladat als salaris", ha defensat el líder de la UGT a Catalunya.

En aquesta línia, els dos líders sindicals han demanat a l'executiu de l'Estat que "agafi les regnes" de la negociació amb la CEOE. Així mateix, han insistit en què s'incrementi el Salari Mínim Interprofessional.

Després de tot, CCOO i UGT han lamentat que l'augment generalitzat dels preus estigui impactant "sobretot en les rendes més baixes" i han indicat que en aquest context "la mobilització es fa imprescindible". "Fins ara han estat mobilitzacions disperses d'empreses, però a partir d'ara serà més organitzat", ha recalcat Ros.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?