Público
Público

Mobilització social i política contra el bus transfòbic d'Hazte Oír

L'Observatori contra l'Homofòbia, partits i institucions demanen accions per impedir que l'autobús de l'organització ultraconservadora circuli per Catalunya.

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

L'autobús amb la campanya d'Hazte Oír. @HazteOir

La campanya que l'organització ultraconservadora Hatze Oír ha posat en marxa contra la transexualitat ha generat un rebuig polític i social unànime, tant a Madrid com a Catalunya. Al Principat, el bus de la campanya, que porta el missatge "els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin. Si naixes home, ets home. Si naixes dona, seguiràs sent-ho", pretén circular-hi divendres i dissabte. El primer dia a la capital i l'endemà a l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona.

Entitats, partits polítics i administracions ja s'han pronunciat contra la campanya. L'Observatori contra l'Homofòbia ha demanat que se li apliqui la llei contra l'homofòbia i es declari el bus com a "non grato" perquè és una "exaltació d'odi transfòbic". La voluntat és que es portin a terme accions per impedir que l'autobús recorri els carrers catalans.

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha anunciat no ha donat ni donarà permís perquè el vehicle circuli per la ciutat, amb l'argument que no permetrà "missatges transfòbics". I el de l'Hospitalet ha anunciat el mateix.

A Barcelona, el PSC ha afirmat en un comunicat que la campanya es fonamenta en la "discriminació i l'estigmatització dels menors trans i incita a la violència cap al col·lectiu LGTBI, i que vulnera la llei catalana 11/2014 en contra de la LGTBIfòbia. Per tot plegat, reclama al Govern espanyol que retiri a Hazte Oír la condició d''entitat d'utilitat pública". ERC ha demanat al Govern municipal que emprengui accions per denunciar i paralitzar la campanya perquè promou l'"homofòbia i la transfobia".

A Madrid, on s'ha iniciat la campanya, la presidenta del govern autonòmic, Cristina Cifuentes, ha posat en coneixement de l'Advocacia General de la Comunitat la campanya d'Hazte Oír y ha demanat a la delegada del govern espanyol, Concepción Dancausa, que la porti a la Fiscalia per si és constitutiva de delicte. L'alcaldessa de la ciutat, Manuela Carmena, ja ha anunciat que no permetrà que l'autobús hi circuli.