Público
Público

Mor l'actriu Silvia Tortosa als 77 anys

La barcelonina va tenir una dilatada carrera artística en teatre, cinema i televisió i va ser considerada una de les muses del 'destape' postfranquista

La actriz Silvia Tortosa en una imagen de archivo.
L'actriu Sílvia Tortosa en una imatge d'arxiu  Europa Press

L'actriu Silvia Tortosa ha mort a l'edat de 77 anys, segons ha informat la Unión de Actores y Atrices a través del seu compte d'X. En la publicació, han volgut destacar la seva llarga trajectòria en el món del cinema, el teatre i la televisió. Nascuda a Barcelona el 1947, fou coneguda com una de les muses del destape després de la dictadura. 

Entre les seves pel·lícules més destacades hi ha Pánico en el Transiberiano (1972), d'Eugenio Martín; La senyora (1987), de Jordi Cadena; o Tobi (1978) d'Antonio Mercero, tot i que va treballar en prop d'un centenar de projectes durant sis dècades de carrera artística.

La intèrpret catalana va començar estudiant Art a l'Escola Massana de Barcelona i després es va matricular a l'Institut del Teatre per formar-se en interpretació. Va debutar en teatre amb 15 anys i amb 19 va fer el salt a la gran pantalla amb el film El último sábado (1967), de Pedro Balañá.

Malgrat haver participat en numeroses representacions teatrals com Cara de plata, L'avar, o La herida luminosa, de Josep Maria de Sagarra, va ser la televisió i especialment la seva carrera a TVE la que la va dur a l'èxit.

Sílvia Tortosa va ser intervinguda per un càncer de mama l'any 2019 i va publicar les seves memòries el 2007, titulant-les Mi vida oculta.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?