Público
Público

VIOLÈNCIA MASCLISTA Ordre de presó provisional per a quatre presumptes autors d'una violació en grup 

Els detinguts al País Valencià podrien haver protagonitzat dues situacions idèntiques més, amb altres dues dones, no descartant que la xifra d'afectades pogués augmentar.

Detenció per part de la Guàrdia Civil

agències

La Guàrdia Civil ha detingut,  Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa), a quatre homes com a presumptes autors d'una violació en grup a una dona de 19 anys. Els acusen d'un delicte contra la intimitat, un delicte d'agressió sexual i dos delictes d'abusos sexuals.

Els quatre detinguts, de 19, 21, 22 i 24 anys, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial, que ha ordenat el seu empresonament provisional sense fiança.

La víctima va ser trobada en un soterrani mig nua, al costat dels seus agressors. Alguns testimonis han explicat que es trobava en estat embriac i possiblement sota els efectes de substàncies estupefaents, es queixava de dolors en els seus genitals i no era capaç de recordar on es trobava ni el succeït en les últimes hores.

La jove va ser traslladada d'urgència a l'Hospital Marina Baixa de la Vila Joiosa (Marina Baixa), per a ser sotmesa a un reconeixement mèdic i rebre atenció psicològica.

La investigació ha posat de manifest que dos dels agressors coneixien a la víctima i es van trobar amb ella a Benidorm (Marina Baixa) la nit de cap d'any. Amb l'excusa de continuar prenent copes, sobre les 05.00 de la matinada van anar amb la víctima anar a casa d'un conegut de la mare d'ella, a Benidorm.

Un cop en aquest lloc i després de prendre més copes, encara que la jove no recorda res del succeït, segons assenyala la Guàrdia Civil, pel que sembla van començar amb els abusos. Posteriorment els quatre homes van decidir anar a Callosa d'en Sarrià, al local d'un d'ells, portant-se la jove, que estava en un estat en el qual no podia caminar sola, informa l'agència Europa Press.

La Guàrdia Civil ha intervingut als quatre detinguts un video de cinc minuts de duració amb la gravació de l'agressió.

Un detingut amb antecedents de violència masclista

Un dels detinguts, de 22 anys, ja tenia antecedents per violència de gènere i abusos sexuals amb una menor, i durant la investigació del cas, la Guàrdia Civil ha localitzat a una altra dona, que també hauria sofert abusos sexuals a l'octubre del passat any, per part del detingut, i que ha interposat la corresponent denúncia.

La detenció va tenir lloc després de la trucada d'una veïna de la localitat, on els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local es van desplaçar. Diversos testimonis relaten com un dels detinguts ha estat sorprès pujant-se els pantalons, mentre que un altre d'ells es trobava recolzat damunt de la víctima, mentre abusava d'ella.

La Guàrdia Civil va procedir a la detenció de tres dels implicats, que es trobaven encara en el lloc dels fets..

Després del trasllat dels tres detinguts a dependències de la Guàrdia Civil a La Vila Joiosa, diversos agents van procedir a localitzar al quart home, que també va ser detingut.

La investigació segueix oberta, ja que els agents sospiten que els detinguts podrien haver protagonitzat dues situacions idèntiques més, amb altres dues dones, no descartant que la xifra d'afectades pogués augmentar.

Convocatòria de protesta

L'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià  ha convocat una manifestació de repulsa aquest dilluns, 7 de gener, contra aquest nou cas d'agressió sexual.

"La violència masclista és una greu vulneració dels Drets Humans i un problema social de primer ordre que atenta contra la dignitat i la integritat física i moral de les dones que la sofreixen", ha assenyalat el consistori en un comunicat.

Per això, davant aquesta agressió sexual col·lectiva, Callosa d'en Sarrià ha mostrat la seva "més enèrgica condemna i rebuig", així com suport i proximitat cap a la víctima i el seu entorn, posant a la seva disposició els recursos psicològics i de protecció que requereixi i "garantint que compta amb tota la informació que afecta als seus interessos".

Des de l'Ajuntament manifesten així "de manera clara i decidida" el seu rebuig a "qualsevol forma de violència masclista" i es comprometen a continuar treballant per a "aconseguir posar fi a aquesta xacra". Per a aconseguir-ho, criden a la implicació del conjunt de les institucions en la lluita per a la seva eradicació.

Sota aquest prisma, a Callosa d'en Sarrià continuaran "impulsant mesures per a que les entitats i la ciutadania en general respongui de manera immediata i contundent a qualsevol agressió masclista", amb l'objectiu que "s'atengui de manera prioritària a la víctima, es desenvolupin actuacions preventives per a dotar a les dones d'instruments que els permetin fer front a la violència i a no permetre la impunitat social dels agressors".

La concentració tindrà lloc a partir de les dotze del migdia del dilluns a la plaça d'Espanya de la localitat, al costat del consistori, amb el lema 'Callosa d'en Sarrià contra les agressions masclistes'.