Público
Público

PACTE ANTITERRORISTA Zoido dona un missatge d'unitat després de la reunió del Pacte Antiterrorista

El ministre de l'Interior, ha animat a signar el pacte antiterrorista a les formacions polítiques que fins ara es mantenen com a observadors i ha destacat que la prioritat en aquests moment és trobar Younes Abouyaaqob.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido. EUROPA PRESS

europa press

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha cridat els partits a aparcar les diferències per mostrar una "única veu" contra el terrorisme gihadista, pel que ha animat a signar el pacte antiterrorista a les formacions polítiques que fins ara es mantenen com a observadors, com Unidos Podemos, ERC i PDeCAT.

"Aparcar les nostres diferències per unir-nos davant de la barbàrie terrorista és la millor manera de ser eficaços", ha dit Zoido en en la roda de premsa posterior a la reunió del Pacte contra el gihadisme a la qual han assistit tots els partits amb representació parlamentàries, excepte Bildu. Segons la seva opinió, "seria molt positiu que, per a la propera reunió, poguessin subscriure el pacte dels partits que no ho han fet".

"Tots vam coincidir en la més rotunda condemna i el més enèrgic rebuig a les accions terroristes, i tots responem des de la unitat i la fermesa --ha afegit--. Els assistents declarem el nostre compromís unitari en la lluita contra el terrorisme amb totes les forces l'estat de dret i enfront de la barbàrie terrorista ".

D'altra banda, en la roda de premsa ha indicat que la col·laboració entre les administracions ha estat "fluida i constant", tant en el nivell polític com en el nivell tècnic. De fet, ha indicat que "sempre" hi ha hagut representació de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a la caserna de comandament de la Generalitat. A dia d'avui, ha dit, els esforços se centren en la recerca i captura de Younes Abouyaaqoub com a presumpte autor material de l'atropellament massiu de les Rambles. "Aquesta és la tasca prioritària", ha dit.