Público
Público

RAJOY - ATEMPTATS CATALUNYA Rajoy apel·la a la unitat política i lloa "la capacitat" dels Mossos

El president del govern central destaca que la cèl·lula gihadista que va preparar i va cometre els atacs a la Rambla i Cambrils està "completament desarticulada", i felicita els Mossos d'Esquadra per "capacitat".

Mariano Rajoy, durant la roda de premsa després del Consell de Ministres. REUTERS/Sergio Perez

públic

El president del govern central, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest divendres que la investigació oberta arran dels atemptats de la Rambla de Barcelona i de Cambrils "continua oberta i durarà temps". Rajoy ha destacat que la cèl·lula terrorista que va preparar i va cometre dos atemptats es troba "completament desarticulada", la qual cosa reflecteix "la capacitat" dels Mossos d'Esquadra, als qui, al costat dels agents de la Policia Nacional i Guàrdia Civil que han participat en la investigació, ha felicitat.

Rajoy ha assegurat que la coordinació amb la Generalitat catalana i entre els diferents cossos de seguretat de l'Estat ha estat "fluida i constant" des del "minut zero" després dels atemptats. El cap de l'Executiu ha afegit que es van activar "tots els protocols" des que van tenir lloc els atemptats i que el gabinet de crisi que va constituir el govern central va rebre informació de la Generalitat "des del primer moment".

Rajoy subratlla que "aparcar les diferències ens fa grans i forts"

Rajoy ha afegit que la unitat dels demòcrates provoca la "desesperança" dels criminals i la unitat política és fonamental per que és "el que mereixen les víctimes, el que volen els ciutadans i el que evita que les societats democràtiques es desestabilitzin quan hi ha aquest tipus d'atacs ". "En la lluita antiterrorista, aparcar les diferències ens fa grans i forts enfront dels assassins", ha destacat.

Rajoy ha plantejat una tercera reforma del Codi Penal després dels atemptats perpetrats a Barcelona i a Cambrils perquè davant el terrorisme "no hi pot haver descans". "És evident que els terroristes modifiquen els seus comportaments, nosaltres hem de fer el mateix", ha afegit.

A més, ha avançat que demanarà als principals països europeus millorar la cooperació contra el terrorisme, a la cimera de Versalles de dilluns que amb els líders de França, Alemanya i Itàlia. "La meva intenció és poder analitzar els actuals mecanismes de cooperació en l'àmbit de la Unió Europea i abordar opcions per al seu impuls i millora", ha dit.

El president del govern ha comparegut en roda de premsa després del Consell de Ministres, el primer després dels atemptats del passat dia 17 a Barcelona i Cambrils, en què van perdre la vida 15 persones. La reunió del gabinet és la primera ordinària que celebra el govern després de les vacances d'estiu, encara que l'Executiu es va reunir el passat dia 16 per aprovar el laude arbitral destinat a solucionar el conflicte de l'aeroport del Prat.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?