Público
Público

Restriccions a gimnasos i clubs esportius: com els afectarà l'emergència per sequera

Podran omplir les piscines sempre que compensin l'ús d'aigua amb tancament parcial de les dutxes. L'últim estadi del pla es declararà oficialment quan els embassaments de les conques internes baixin del 16% de la capacitat 

Un nedador es prepara per posar-se a l’aigua de la piscina coberta de Santa Coloma de Farners
Un nedador es prepara per posar-se a l’aigua de la piscina coberta de Santa Coloma de Farners. Aleix Freixas / ACN

Catalunya està a les portes de la fase d'emergència per la situació de sequera. Aquest últim estadi del pla suposa restriccions i mesures en diferents àmbits, entre els quals trobem els gimnasos i els clubs esportius, que afecten un bon gruix de la població que en són usuaris. Es començaran a aplicar quan es declari oficialment, que serà els embassaments de les conques internes baixin del 16% de la capacitat (aquest dilluns estan al 16,23%).

Entre les mesures en estat d'emergència per sequera destaca que aquells equipaments i clubs esportius que tinguin piscines cobertes i descobertes les podran omplir, sempre que ho compensin estalviant aigua a la resta de les instal·lacions. Ho detallen fonts de l'Associació d'Empreses de Catalunya d'Activitat Física i Fitness (Adecaff) a Europa Press.

Segons ha avançat aquest dilluns Betevé, els equipaments esportius podran omplir les piscines i també regar les zones esportives a les fases d'emergència 1 i 2 a canvi de reduir progressivament el consum d'aigua, per exemple a les dutxes. Són unes indicacions que ha donat la Generalitat a Adecaff sobre les modificacions que es faran del Pla de Sequera un cop es declari la situació d'emergència.

En concret, a l'estat d'emergència 1 es podran omplir aquestes piscines, però s'haurà de compensar aquesta aigua usada amb el tancament parcial de les dutxes. També es podrà fer servir l'aigua regenerada i de pou que no competeixi amb l'abastament per regar les zones esportives, com ara la gespa dels camps de futbol, segons el mitjà barceloní.

A la fase d'emergència 2, si es manté la piscina oberta, s'hauran de tancar obligatòriament les dutxes. I a l'estat d'emergència 3 s'haurà de tancar el servei de dutxes de tots els clubs, independentment de si tenen o no piscina o zones de reg esportiu. No queda clar si es podrà continuar reomplint piscines i regar zones esportives.

Reunió amb el Govern

Aquest dilluns al matí, representants d'Adecaff s'han reunit amb representants de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i de la Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. Els han traslladat que els gimnasos i clubs esportius no són "grans consumidors d'aigua" i que volen posposar al màxim una afectació més gran a les seves instal·lacions per les restriccions d'aigua.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?