Público
Público

Rull surt de la presó unes hores per treballar a la Mútua Terrassa

L'exconseller surt gràcies a l'aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari per treballar i fer un voluntariat. Podrà ser fora durant 12 hores al dia, així com Jordi Turull.

Josep Rull arriba al municipi de Terrassa després de sortir de Lledoners en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. Pau Ventero | Europa Press
Josep Rull arriba al municipi de Terrassa després de sortir de Lledoners en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. Pau Ventero | Europa Press

públic

L'exconseller de Territori Josep Rull ha sortit de la presó aquest dilluns al matí per anar a treballar, gràcies a l'aplicació de l'article 100.2 del règim penitenciari. Rull treballarà a Mútua Terrassa, a l'àrea de serveis jurídics amb l'objectiu de reforçar l'"assessoria legal" de l'entitat.

A les 8.15 h, sortia de Lledoners amb la seva companya, Meritxell Lluís, per arribar a les 9.15 h a la Mútua, on ha estat rebut per veïns i veïnes de la seva ciutat natal i per l'actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Desenes de persones han portat cartells amb consignes com "llibertats presos polítics" i han cridat "llibertat". 

Rull és el vuitè pres que ha pogut sortir unes hores de la presó en aplicació del 100.2. Només queda l'exconseller Jordi Turull, a qui també se l'ha concedit aquest règim. Tant Rull com Turull podran ser fora del recinte penitenciari 12 hores al dia per treballar i fer un voluntariat, així que, després de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, seran els que més temps estaran en llibertat durant la setmana.

L'exconseller ha fet un tuit a les seves xarxes personals celebrant la sortida temporal de presó: "Avui surto de Lledoners amb el cap ben alt per la feina feta juntament amb tants de vosaltres. No surto lliure, encara, tot i que me'n sento".