Público
Público

OFENSIVA DE LA ULTRADRETA Sis persones detingudes després d'un atac feixista a Nou Barris

El casal popular Tres Voltes Rebel adverteix sobre la proliferació d'atacs violents de l'extrema dreta i sobre "les amenaces a joves" al seu districte i lamenta la intensificació de l'ofensiva de grups neonazis a barris populars.

Agent de la policia municipal durant la seva intervenció contra un grup violent d'ultradreta a Nou Barris

públic i agències

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut sis persones la nit d'aquest dimarts pels presumptes delictes de baralla tumultuària i desordres públics després d'un atac al casal popular Tres Voltes Rebel de Nou Barris.

El propi casal ha donat a conèixer un comunicat per explicar que el seu local i altres equipaments municipals van sofrir pintades de simbologia nazi i desperfectes la nit del dilluns per part de grups feixistes, per la qual cosa el dimarts van convocar una manifestació de resposta al mateix barri.

La marxa es va iniciar a la plaça Eivissa i va finalitzar al casal, on es va produir un atac de militants d'extrema dreta contra els manifestants, segons el comunicat. La policia municipal va detenir a sis persones: cinc ultradretans i un membre del casal.

El casal ha alertat que l'extrema dreta està duent a terme "accions a tot el barri, incloses amenaces a joves" i ha lamentat que han intensificant la seva ofensiva als barris populars.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al Departament d'Interior i a la Fiscalia "actuar amb tota la contundència contra aquestes expressions d'odi a la ciutat".

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha assegurat que els Mossos d'Esquadra sempre investiguen sobre incidents d'aquest tipus. En aquest sentit, la policia catalana ha confirmat l'inici d'investigacions i està previst que aquest dimecres els detinguts i testimonis declarin.

Carles Puigdemont, des de Berlin, també s'ha referit a aquests atacs com a fets significatius "de la violència unionista d'extrema dreta".

""Aquesta nit s'han produït uns fets horribles", ha lamentat en roda de premsa convocada a la capital alemanya per valorar la situació política a Catalunya i anunciar la seva intenció de traslladar-se de nou a Bèlgica.

"Hi ha agressions contra persones amb el llaç groc", ha afegit, i ha manifestat el propòsit de "seguir lluitant contra expressions feixistes".