Público
Público

Torra insta Grande-Marlaska a aplicar sancions als agents policials que han participat d'actes contra l'independentisme 

El president de la Generalitat envia una carta al ministre d'Interior per demanar que s'informi "urgentment" sobre les mesures que s'emprendran contra els membres dels cossos de seguretat que han despenjat simbologia independentista o pels presos polítics al carrer. És la segona carta que Torra envia a les institucions del govern central per aquest motiu.

Quim Torra, presidente de la Generalitat/EFE

PÚBLIC

El president del govern català, Quim Torra, ha enviat una carta al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per reclamar-li que l'informi "urgentment" de les mesures disciplinàries que preveu adoptar contra els agents dels cossos de policia que han protagonitzat accions contra l'independentisme.

A la carta, Torra insisteix en les comunicacions que ja va establir amb la delegada del govern a Cataluya, Teresa Cunillera, pel mateix motiu, però que no van rebre resposta. Aquest mateix dimecres, Cunillera ha dit que respondrà al president català quan acabi el seu període vacacional.

En aquesta ocasió, el president afegeix la identificació d'unes 14 persones a la comarca de la Ribera d'Ebre per retirar simbologia pels presos polítics del carrer. Un dels participants del que Torra anomena com a "grup armat i organitzat" era un guàrdia civil, motiu pel qual sol·licita a Grande-Marlaska que es notifiqui quines accions disciplinàries s'emprendran contra aquests individus.


En la missiva anterior, Torra ja va denunciar els insults proferits per part de dos policies nacionals a dos diputats d'ERC, Josep Maria Jové i Jenn Díaz, quan caminaven per davant la comissaria de Via Laietana, a Barcelona.

Per la seva part, aquesta setmana la fiscal general de l'Estat, Maria José Segarra, va dir que retirar material amb contingut polític de l'espai públic no era delicte: "Tan lícit és publicitar una opinió ideològica, com manifestar una opinió contrària retirant material que s'ha dipositat".

Torra i Artadi visiten els presos de Lledoners

El president de la Generalitat ha enviat aquesta carta el mateix dia que ha anat a visitar els presos catalans del centre penitenciari de Lledoners. Segons el president, aquestes visites s'emmarquen dins el cicle de reunions de treball del Govern. L'ha acompanyat la consellera de Presidència i portaveu, Elsa Artadi, però cap dels dos han fet declaracions a mitjans. Aquest dimarts, Torra ha visitat a l'expresidenta del Parlament empresonada a la presó de Mas Enric, Carme Forcadell.

L'organització sindical Unió de Pagesos també s'ha dirigit al penitenciari de Puig de les Basses, on hi ha tancada l'exconsellera Dolors Bassa. Una vuitantena de tractors i 300 persones s'hi han aplegat per reclamar el retorn dels exiliats i l'alliberament dels presos.