Público
Público

El TSJC tomba el recurs de Forcadell i creu que va infringir de manera "intencionada" la Constitució

La presidenta del Parlament i els altres membres de la Mesa que són diputats de JxSí seguiran investigats per permetre la votació de resolucions sobre el referèndum. 

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell , amb els membres de la Mesa Lluis Corominas, Anna Simó i Ramona.Barrufet. E.P.

EFE

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat els recursos de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i dels altres tres membres de la Mesa de la Cambra de Junts pel Sí per l'admissió a tràmit de querella de Fiscalia contra ells per haver permès votar la proposta de resolució de suport al referèndum. A banda de Forcadell, els altres tres diputats que seguiran estan investigats són el vicepresident del Parlament, Lluís Corominas; la secretària primera, Anna Simó; i la secretària quarta, Ramona Barrufet.

Amb la decisió, el TSJC confirma la seva decisió d'investigar Forcadell i els altres tres parlamentaris, en entendre que van incórrer en una "arbitrarietat" i en una "infracció intencionada, patent i clamorosa" de les competències de l'Estat, en permetre la votacions de les resolucions sobre el referèndum. Per al TSJC, els fets descrits per la Fiscalia en la seva querella "conformen indiciàriament una única conducta col·lectiva, contumaç i obstinada de desobediència" al que va resoldre el Tribunal Constitucional quan va anul·lar la resolució de ruptura que el Parlament va aprovar al novembre de 2015.

El TSJC creu que les conductes imputades a Forcadell constitueixen un únic acte de desobediència, tot i que la "indiciària reiteració de l'incompliment" de la sentència del Constitucional "hagi pogut donar lloc a diversos incidents d'execució de la mateixa resolució, que han obligat el TC a reiterar i renovar el seu mandat inicial ". Segons l'opinió de l'alt tribunal català, a través de diverses "accions i omissions" els querellats podrien haver incorregut en una "arbitrarietat que, al marge d'incidir en la desobediència descrita, provingui de la infracció intencionada, patent i clamorosa del sistema de distribució de competències entre l'Estat i la Comunitat Autònoma de Catalunya (...)".

Forcadell ha valorat la desestimació del recurs a través d'un tuit, en què ha qualificat la querella de la Fiscalia com a "ideològica" i ha subratllat que al Parlament "continuarem parlant de tot allò que preocupa la ciutadania".