Público
Público

CiU prepara el terreny a Conesa per rellevar Recoder

Convergència assumeix la successió a Sant Cugat del Vallès

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Lluís Recoder marxa i Mercè Conesa sona com a successora. L'alcalde de Sant Cugat del Vallès va anunciar dimecres el que es veia venir: que en les properes eleccions municipals no es tornarà a presentar com a candidat per Convergència i Unió (CiU) al municipi que ha governat els darrers dotze anys. I tot i que falta l'aval definitiu del partit, que ha d'oficialitzar la decisió, tot apunta que el relleu arribarà de la mà de Mercè Conesa, la seva tinent d'alcalde, encarregada de l'àrea de Territori.

L'anunci de Recoder era esperat, però la nova situació obliga CiU a buscar un successor convincent per protegir el fortí que la formació política té a Sant Cugat, a hores d'ara el millor bastió dels nacionalistes. L'alcalde va confessar que 'seria bo que la ciutat tingués una alcaldessa', en la més clara al·lusió a la seva segona tinent d'alcalde. Només hi ha un problema: com reacciona Unió a la proposta.

Els socis dels convergents es van mostrar en contra de la candidatura. El president de Convergència a Sant Cugat, Jordi Puigneró, es va encarregar de desmentir-los, dient que després d'haver parlat amb els democristians, sap que Conesa 'és vista amb molt bons ulls per Unió', i que 'segur que donen suport a la seva candidatura'. Per si de cas, Puigneró posa els punts sobre les is: 'Ells saben perfectament que CDC és qui decidirà el pròxim cap de llista'.

Puigneró ha manifestat el seu suport a Conesa, que és d'altra banda l'única integrant del partit que ha fet públic, de moment, el seu interès per ser la successora de Recoder a l'Ajuntament de Sant Cugat. Sobre la possible futura alcaldessa, Puigneró afirma que Conesa 'té ganes i il·lusió' per encapçalar la nova llista municipal, que es podria conèixer en menys d'un mes.

En els seus anys d'alcalde, Recoder ha sabut reconvertir el que era una ciutat dormitori i ha sabut adaptar la població al territori que l'acull, que és la falda de la serra de Collserola. El fet que Sant Cugat tingui tantes zones verdes, la relació d'arbres urbans per habitant més elevada del país i que el consistori estigui en lluita constant amb la constructora Núñez i Navarro per protegir els terrenys forestals de Torre Negra defensen la gestió mediambiental de Recoder.

A tot plegat se li afegeix la majoria absoluta que ha aconseguit a Sant Cugat en les darreres eleccions i que el seu govern ha estat declarat un dels més transparents de l'Estat. Aquests són alguns dels motius pels quals CiU no està disposat a desaprofitar una figura que podria ser clau per catapultar definitivament la candidatura de Mas al capdavant de la Generalitat.

Un altre motiu és el pes creixent de Recoder al partit. Hi ha qui l'ha tractat fins i tot com el relleu d'Artur Mas si aquest no fos capaç d'aconseguir la presidència de la Generalitat en el seu tercer intent, en les eleccions de la tardor. D'aquí que a l'estructura del partit hi hagi també temor a no acontentar-lo en la mesura que és el càrrec institucional més important de CiU, a hores d'ara.