Público
Público

La BBC emetrà un debat per a tot el món sobre el procés català

La cadena britànica enregistrarà aquest dimecres a Barcelona un programa que serà televisat el cap de setmana per a una audiència de prop de 90 milions de persones.

Stephen Sackurr, conductor del programa d'entrevistes de la BBC "HARDtalk"

Aquest dimecres a la tarda, el canal de televisió britànic BBC gravarà un programa especial sobre el procés d'independència català a Barcelona per recollir diverses opinions internacionals i nacionals sobre la qüestió. La cadena va expressar la voluntat de que el debat tingués lloc a Barcelona, i utilitzarà un format similar al que ha utilitzat en altres ocasions, de confrontació política entre diferents parts en un mateix territori.

En aquesta ocasió s'ha escollit com a representants de les diferents posicions implicades Lesley Riddoch, personalitat destacada de l'independentisme escocès; Philippe Legrain, polític britànic i exassessor de José Manuel Durão Barroso en la seva etapa al capdavant de la Comissió Europea; Jorge Toledo, secretari d'Estat d'Afers Europeus del govern espanyol, i Amadeu Altafaj, representant permanent davant la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. Cada un dels convidats farà una intervenció de cinc minuts a l'inici del debat, que serà la que obrirà l'intercanvi d'opinions.

El programa tindrà una hora de durada i estarà presentat per Stephen Sackurr, conductor del programa HARDtalk, un programa de la BBC d'entrevistes a personalitats destacades, i oferirà la possibilitat que els 300 assistents a l'esdeveniment puguin fer preguntes als panelistes. El públic estarà dividit a parts iguals entre partidaris de la independència de Catalunya, contraris i persones no posicionades al respecte o favorables a una tercera via. La tria d'aquestes 300 persones es va fer a través d'una crida per correu electrònic que va rebre 3.000 sol·licituds.

L'emissió del debat, amb el contingut editorial a càrrec del periodista Xavier Mas de Xaxàs i el suport tècnic de Mediapro, serà el pròxim cap de setmana del 28 i el 29 d'octubre per a tot el món i està previst que arribi a unes xifres d'audiència properes als 90 milions d'espectadors d'arreu del planeta. A Catalunya, el debat serà televisat la nit de dissabte per TV3.