Público
Público

Càrregues policials en el desnonament d'una família amb tres fills que ja preveia marxar 

El desallotjament s'ha produït després de quatre  hores d'actuació policial contra la resistència dels veïns, alguns dels quals han resultat ferits i s'ha efectuat una detenció.

Mossos d'Esquadra a la Travessera de Gràcia, on ha tingut lloc el desnonament. @SindicatLloguer

públic

Una família amb tres fills ha estat desnonada pels Mossos d'Esquadra aquest divendres al barri de Gràcia de Barcelona després d'haver carregat contra els veïns que han intentat evitar el desallotjament.

La plataforma Tsunàmi per l'Habitatge, el Sindicat de Llogaters i l'Oficina d'Habitatge Popular havien convocat, com en altres ocasions, una protesta a les portes del domicili de Lívia i Juan, uns pares de família que es troben a l'espera d'accedir a un habitatge cedit per l'Ajuntament.

Per a la plataforma, aquest desnonament no té cap mena de sentit, ja que els afectats, una família de cinc persones amb fills menors, ja tenen una alternativa habitacional, proporcionada per l'Ajuntament de Barcelona, a la qual accediran el pròxim gener.

La propietat del pis, situat en Travessera de Gràcia, va decidir fa catorze mesos pujar el lloguer un 30 per cent, la qual cosa no resultava assumible per a la família.

No obstant això i malgrat la previsió de mudança, la propietària de l'immoble no ha retirat l'ordre de desallotjament. Per aquest motiu, després de quatre hores d'actuació que s'ha saldat amb persones ferides, una detenció i amb un parell de portes trencades, els Mossos han desnonat a la família, que no podia fer front al pagament del lloguer.

Entre les persones que han participat a la protesta, unes 150 segons l'agència EFE, n'hi havia algunes que han entrat dins la finca on viu la família. La policia ha accedit al bloc a través d'una finestra i ha desallotjat als que oposaven resistència al desallotjament.

Membres de l'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia han criticat la duresa amb què han actuat els Mossos d'Esquadra i  i han titllat de "desproporcionada" i "inhumana" l'actuació policial.

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, l'actuació ha estat ordinària i proporcional i s'ha fet "en estricte compliment del requeriment judicial".

Livia i Juan portaven més de 12 anys vivint en el mateix pis. Aquest ha estat el tercer intent de desnonar-los, després que el passat dia 10 s'intentés desallotjar-los d'esquenes a la Comitiva Judicial, segons ha que denunciat el Sindicat de Llogaters, que apunta a una possible coordinació de Mossos amb la propietària de l'habitatge.

Protesta de l'alcaldessa

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha titllat els fets d'incomprensibles i ha indicat que des del Consistori s'han posat en contacte amb Interior perquè aturi immediatament la intervenció.

Segons el Sindicat de l'Habitatge de Sant Andreu, una de les activistes antidesnonaments ha estat detinguda aquest migdia durant les protestes, per la qual cosa han convocat una protesta davant la comissària de les Corts.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?