Público
Público

EFECTES DEL REFERÈNDUM Puigdemont: "El més important ara és seure a parlar sense condicions prèvies" 

El president de la Generalitat de Catalunya suggereix, en una entrevista a la cadena CNN, que dues persones, en representació del govern espanyol i altres dues representant el govern català es posin d'acord només en una cosa: nomenar un mediador . 

El president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras al Parlament de Catalunya / XAVI HERRERO

PÚBLIC

"Catalunya està preparada per iniciar el diàleg sobre la seva independència amb les autoritats de l'Estat espanyol "sense condicions", ha afirmat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit en una entrevista concedida a la cadena nord-americana CNN a l'endemà de la signatura d'una declaració de constitució de la "República catalana com a Estat independent i sobirà" per part de la majoria dels diputats del Parlament de Catalunya.

"La relació entre Catalunya i Espanya no funciona" i la major part de la població catalana desitja tenir un Estat propi, ha explicat Puigdemont un cop coneguda la disposició del govern de Madrid per suspendre l'autogovern de Catalunya aplicant l'article 155 de la Constitució.

Si el govern de Madrid activa el que està previst en aquest article cometrà un error, ha dit el president de la Generalitat en aquesta entrevista, en la qual també ha fet referència al seu possible empresonament. "El meu arrest no estaria justificat i seria un error. Ara no és el moment de enviar a presó a les persones amb les quals es tenen discrepàncies", ha explicat.

És un moment important, ha remarcat Puigdemont, per a que ambdues parts comencin a dialogar.

"Estem en el punt en el qual el més important és seure a parlar sense condicions prèvies, d'acceptar que el cal és parlar. Necessitem parlar en bones condicions", ha insistit.

"Potser ens resultaria útil que dues persones, en representació del govern espanyol i altres dues representant el govern català es posessin d'acord només en una cosa: nomenar un mediador", ha suggerit.

Puigdemont ha recordat en aquesta entrevista que aquest dimarts, al Parlament de Catalunya, va intentar transmetre un missatge de tranquil·litat per fer entendre a la gent que hi ha un problema polític que necessita que es resolgui amb la política i no amb la policia".

La cadena nord-america recorda que el President de Catalunya, al Parlament, va argumentar que amb el resultat del referèndum del passat 1 d'octubre Catalunya es va guanyar el dret a tenir el seu propi Estat, el dret a ser escoltada i respectada, però que, per tal de fer possible el diàleg, va demanar al Parlament que deixés en suspens la declaració d'independència.  

¿Te ha resultado interesante esta noticia?