Público
Público

Els pares amb indicis de violència de gènere no podran veure els fills

El Parlament aprova la nova regulació per protegir més els infants en casos de violència vicària. El decret ha estat avalat per tots els grups excepte Vox, Cs i PPC

Hallan el cadáver del hombre que mató a su hijo en Barcelona
Missatge de cerca del pare que va matar el fill en un hotel de Barcelona en un dels últims casos de violència vicària i que dies més tard va ser trobat mort.

El ple del Parlament ha aprovat i convalidat el decret llei que el Consell Executiu de la Generalitat va aprovar el 30 de novembre per a establir una regulació nova que protegeix més els infants en casos de possible violència vicària. Tots els grups parlamentaris, a excepció de la ultradreta de Vox –que ha anunciat que estudia interposar un recurs al TC contra la modificació- i Cs i PPC que s'han abstingut, han votat a favor del canvi al Codi Civil català que permet aquesta nova normativa. La nova regulació estableix que els progenitors amb indicis fonamentats d’haver comès actes de violència familiar o masclista tindran prohibides les estades, les visites i les comunicacions amb els seus fills.

El decret llei que ha validat el Parlament també fixa que queden prohibides les estades, comunicacions i relacions amb els fills per al progenitor que es trobi en un procés penal per atemptar contra la vida, la integritat física o moral, la llibertat o indemnitat sexual de l’altre progenitor o els fills, i també en els casos que aquest estigui a presó pel mateixos delictes. En els processos civils de separació i divorci, el jutge podrà establir, de manera excepcional, un règim d’estades o comunicacions, en interès del menor, sempre que aquest hagi estat escoltat. Les modificacions en l’àmbit del dret civil sorgides d'aquest decret llei son d’aplicació immediata pels tribunals amb l’objectiu de fer disminuir les xifres de menors que moren a mans dels seus pares.

Al debat del Parlament, PSC, Cs i PPC han demanat, a més, que es tramités el decret com a projecte de llei, tot admetent la urgència que requereix la qüestió però al·legant que veuen dubtes en part de la seva formulació i redactat. La proposta, però, s'ha rebutjat

¿Te ha resultado interesante esta noticia?