Público
Público

Un gos abandonat al balcó mor penjat a Girona després de saltar fugint de la calor

El propietari hauria marxat de vacances deixant la mascota en una terrassa sense ombra. La Policia Municipal de Girona l'ha denunciat per un delicte de maltractament animal

Carrer de Girona on s'hauria produit el cas, segons el 'Diari de Girona'
Carrer de Girona on s'hauria produit el cas, segons el 'Diari de Girona'. Google Street View

Un gos ha mort a la ciutat de Girona després de saltar per un balcó a causa de la calor que patia. L'animal hauria saltat fugint de les altes temperatures, però, com que estava lligat amb una corretja, va quedar penjat., segons avança el Diari de Girona.

Els fets van tenir lloc dilluns al migdia en un pis del carrer del riu Freser, al barri de Sant Pau de la capital gironina. La Policia Municipal de Girona ha denunciat al propietari per un delicte de maltractament animal.

Després dels fets, diversos veïns van trucar a la policia de la ciutat perquè van veure el gos penjat del balcó. Asseguren que ja havien trucat en altres ocasions els últims dies perquè sentien el gos plorant i cridant, advertint que estava desatès. Segons la informació periodística, el gos tenia uns sis mesos d'edat i des de feia dies estava tot el dia a la terrassa sense cap ombra i lligat amb una corda.

Un veí el cuidava

Diversos veïns apunten que el propietari hauria marxat de vacances deixant la mascota a casa. Havia demanat a un conegut que el cuidés, i aquest s'encarregava de treure'l a passejar tres cops al dia i li donava aigua i menjar, segons les fonts policials del diari. També el deixava lligat per por que saltés, com va acabar passant.

Però la resta del dia se'l passava en una terrassa sense cap ombra i amb el terra ceràmic. Unes condicions insuportables coincidint amb l'onada de calor que viu la demarcació de Girona, on el termòmetre s'ha enfilat fins als 40 graus en els últims dies.

Un gos rescatat a Terrassa

En les darreres hores hi ha hagut un altre cas similar, però en aquesta ocasió amb un final més feliç per l'animal. En concret, la Policia Local de Terrassa i els Bombers van aconseguir rescatar un gos que portava 3 dies tancat al balcó sense aigua ni menjar, en un tercer pis del carrer de l'Autonomia d'aquesta localitat, segons van avançar.

Diversos veïns van alertar que l'animal estava molt nerviós i que tenia intenció de precipitar-se al carrer. Una patrulla va comprovar que el gos estava tancat al balcó suportant temperatures de 37 graus sense cap protecció. Els Bombers van poder rescatar el gos, que ja presentava símptomes de desnutrició i deshidratació, i traslladar-lo a un centre on ser assistit.

La Policia Local va comissar el gos preventivament i iniciar investigació sobre el cas. El propietari del gos ha estat denunciat per infraccions greus de l'ordenança de tinença i protecció dels animals.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?