Público
Público
coronavirus

El Govern decreta el confinament de tot Catalunya

Torra ha fet arribar al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, la petició que restringeixi les entrades a Catalunya per ports, aeroports i tren, competència de l'Estat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, compareix per explicar les noves mesures del coronavirus. Maria Belmez | ACN
El president de la Generalitat, Quim Torra.

públic

El president del Govern, Quim Torra, ha decretat el confinament de tot Catalunya per protegir la ciutadania davant l'evolució dels contagis de coronavirus. Segons les últimes dades, són de 509, un centenar més que aquest dijous. "Tenim capacitat per fer efectiu aquest confinament", ha afirmat Torra.

"Ens hem d’anticipar a una evolució massa ràpida de la malaltia al nostre país", ha afegit el president, i ha cridat a la ciutadania a fer un "confinament solidari per protegir-nos i protegir al nostre voltant".

Torra ha fet arribar al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, la petició de restringir les entrades a Catalunya per ports, aeroports i trens, competència de l'Estat. Segons el president del Govern, la declaració de l'estat d'alarma, que entrarà en vigor demà, pot ajudar a aconseguir aquestes demandes.

"No ens podem permetre el col·lapse del sistema sanitari, i per això hem de ser solidaris", ha afirmat Torra. "Demano a tots els ciutadans que evitin fer cap viatge, cap activitat que no sigui absolutament imprescindible", ha afegit Torra, i ha agraït als ciutadans de la Conca d'Òdena "el seu exemple". 

Ahir el Govern va anunciar el confinament de quatre municipis de la zona per tal de contenir el brot de coronavirus que s'hi havia originat. Són Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena.


¿Te ha resultado interesante esta noticia?