Público
Público

Les cinc produccions catalanes seleccionades per la 73a edició de la Berlinale

Una de les pel·lícules seleccionades, 'Sica', protagonitzada per Thais García i Núria Prims, està rodada en català i en gallec

30-1-2023
Una imatge del film '20.000 espècies d'abelles'. Cedida a l'ACN pel Departament de Cultura

El cinema català torna al Festival Internacional de Cinema de Berlín, conegut com la Berlinale. Després de l'èxit d'Alcarràs, el multipremiat film de la directora Carla Simónque va endur-se l'Os d'Or, el talent català podria tornar a fer història a la 73a edició del certamen, que se tindrà lloc del 16 al 26 de febrer. 

Cinc produccions catalanes formaran part de la selecció de la 73a edició de la Berlinale. Segons ha detallat el Departament de Cultura en un comunicat, es tracta de 20.000 espècies d'abelles, el primer film de la directora Estíbaliz Urresola, que competirà a la Secció Oficial, després de participar l'any passat en el Co-Production Market de l'European Film Market (EFM); l'òpera prima d'Álvaro Gago Matria, que competirà a la secció Panorama; el nou film de Carla Subirana Sica, que es presentarà a la secció Generation; el documental Anga, dirigit per Helin Çelik; i el curtmetratge La herida luminosa, de Christian Avilés que competirà a Berlinale Shorts.

Rodada en català i en gallec

Sica és una pel·lícula rodada en català i en gallec, està protagonitzada per Thais García i Núria Prims i ambientada a la Costa da Morte de Galícia, on Sica, de catorze anys, està obsessionada amb que el mar retorni el cos del seu pare després d'un naufragi.

30-1-2023
Una imatge del film 'Sica', rodada en català i gallec. Departament de Cultura

El documental Anga és la història de tres dones supervivents que van escapar l'extrema violència masculina i van quedar atrapades en la diluïda línia entre la vida i la mort. Pel que fa al curtmetratge La herida luminosa, segueix el viatge d'uns adolescents a les Illes Balears a la recerca del sol.

Segons ha informat el Departament de Cultura, més de 40 empreses del sector de l'audiovisual català estaran presents a l'European Film Market (EFM), en el marc del Co-Production Market de l'EFM, on es presentaran diversos projectes de producció catalana. És el cas del llargmetratge en desenvolupament Iván & Hadoum, dirigit per Ian de la Rosa que forma part de la Selecció Oficial de Llargmetratges, i el projecte de sèrie de ficció El fill del xofer d'Isaki Lacuesta, Isa Campo i Cristóbal Garrido, que participarà en el Co-Pro Series.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?