Público
Público

Madrid acollirà un Gran Premi de Fòrmula 1 durant 10 anys a partir del 2026

El Govern defensa que segueix negociant per ampliar el contracte per al Circuit de Catalunya, que expira en dos anys. Malgrat la defensa que en fa l'executiu català, el Circuit acumula pèrdues milionàries, sostingudes amb creixents aportacions públiques

23/01/2024 - La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de la ciutat, José Luis Martínez Almeida, en la presentació del Gran Premi de Fórmula 1.
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de la ciutat, José Luis Martínez Almeida, en la presentació del Gran Premi de Fórmula 1. Rodrigo Jiménez / EFE

Madrid acollirà un Gran Premi de Fòrmula 1 durant 10 anys a partir del 2026, segons ha confirmat en un comunicat Ifema. Sempre segons els seus impulsors, la celebració de les curses suposarà uns ingressos anuals de 450 milions per la comunitat que dirigeix Isabel Díaz Azuso.

Després de més de quatre dècades, el campionat tornarà a celebrar-se a la capital de l'Estat. Es desconeix com podria afectar aquest acord la celebració de les curses al Circuit de Catalunya a Montmeló, que té firmat un contracte justament fins al 2026 amb Liberty Media, propietària de les proves automobilístiques.

En tot cas, el CEO de la Fórmula 1, Stefano Domenicali, ha parlat aquest dimarts del nou Gran Premi de Madrid com a "complementari" al que s'està fent des de fa més de tres dècades al Circuit de Catalunya de Montmeló. "No hem d'oblidar que som molt forts a Barcelona", ha dit Domenicali en una intervenció a la presentació del nou GP de la capital espanyola aquest dimarts des d'Ifema. 

El Govern defensa que segueix negociant per ampliar el contracte per al Circuit de Catalunya, que expira en dos anys. En aquest sentit, aquest dilluns, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, insistia que rebien amb tranquil·litat la notícia d'un nou Gran Premi de F1 a l'Estat perquè la feina s'estava fent bé i la relació amb el campionat era bona.

Pèrdues milionàries

Tot i que l'executiu català defensa que acollir la competició és positiu pel retorn econòmic que comporta, la realitat és que el Circuit de Catalunya acumula molts anys de pèrdues econòmiques, que se sostenen precisament gràcies a les milionàries aportacions de la Generalitat.

Només entre 2013 i 2022, el Circuit va perdre més de 60 milions, mentre que en el mateix període les administracions públiques hi han abocat 142 milions. La major part, 107 milions, correspon al Govern.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?