Público
Público

Mor als 97 anys l’arquitecte Jordi Bonet, antic director de les obres de la Sagrada Família

També va ser director general del Patrimoni artístic i cultural de Catalunya, és autor de diversos llibres i va rebre nombrosos reconeixements

2018 - L'arquitecte Jordi Bonet, en una imatge d'arxiu.
L'arquitecte Jordi Bonet, en una imatge d'arxiu. Violeta Gumà / ACN

L’arquitecte Jordi Bonet ha mort als 97 anys, tal com ha anunciat la seva família a través de les xarxes socials. Bonet va ser director i coordinador de les obres de la Basílica de la Sagrada Família del 1985 al 2012, càrrec que ja havia tingut el seu pare, deixeble directe d’Antoni Gaudí. Nascut a la capital catalana l’any 1925, va rebre els premis Ciutat de Barcelona (1989) per la restauració de la Casa Garriga Nogués i per les obres de continuació de la Sagrada Família, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat (1990) i la Creu d'Alfonso X el Sabio (2006), entre d’altres.

La seva obra arquitectònica va ser molt extensa amb nombrosos edificis d’habitatges uni i plurifamiliars, auditoris, teatres, escoles, esglésies, plans urbanístics i residències. Va ser director general del Patrimoni artístic i cultural de Catalunya; dirigent scout a nivell Mundial, membre del Pontificium Consilium pro Laicis i president de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi (1998-2011).

Va publicar els llibres: L’arquitectura al servei de la Música (1986), Temple de la Sagrada Família (1992), L’Últim Gaudí (2000), i Les Escoles de la Sagrada Família (2003). Va escriure articles i pronunciat nombroses conferències per tot el món, sobre Gaudí i el patrimoni monumental i restauració d’edificis com a professor convidat en diverses universitats.

"Ha viscut amb entusiasme l’arquitectura, l’escoltisme i la cultura. Home fidel a Catalunya i a la fe, amant de la feina ben feta, valors que va aprendre dels seus pares i que ens ha llegat", ha escrit en una piulada a Twitter el seu fill Lluís Bonet.

La seva neta Mireia D. B. també ha escrit: "Ha estat un home bo i generós, un actiu de país, un entusiasta de l'arquitectura, la cultura, l'escoltisme, l'esquí, i un patriota que ha portat Catalunya i Gaudí arreu del món".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?