Público
Público

Una parella de nois rep una forta pallissa a Berga per haver-se besat 

L'ajuntament afirma que no permetrà que quedi impune aquesta violenta expressió d'odi cap a les persones LGTBI. Diverses organitzacions han convocat per aquest dilluns una concentració de suport als dos joves i de rebuig a les agressions homòfobes.

Joves agredits a Berga

EUROPA PRESS

Una parella de nois de Berga ha denunciat haver estat víctimes d'una forta agressió pel fet de ser homosexuals després besar-se en públic a prop d'una discoteca de la seva ciutat durant la nit de dissabte a diumenge.

Un d'ells ha relatat en el seu perfil de xarxes socials que ell i el seu nòvio van ser colpejats prop d'un local d'oci del centre de Berga sobre les 04.00 hores d'aquest diumenge, una baralla sobre la qual els Mossos d'Esquadra van ser avisats, ha informat el cos a Europa Press.

Condemna de l'agressió i suport a les víctimes

S'ha convocat per aquest dilluns a les 19.00 hores una concentració de suport als dos nois i de rebuig a les agressions homòfobes a la qual s'han sumat diversos grups.

L'Ajuntament de Berga ha emès un comunicat de condemna l'agressió soferta pels dos joves. Uns fets "intolerables i molt greus", afirma el consistori.

"Atempten contra el dret al propi cos i la lliure expressió de la pròpia sexualitat", lamenta el comunicat aprovat per l'equip del govern municipal de la CUP després que dos nois hagin publicat en xarxes socials que van rebre una pallissa al centre de la població per haver-se fet un petó.

L'Ajuntament recorda que compta amb un pla municipal contra l'homofòbia des de 2013 i s'ha compromès a fer servir les seves eines, també legals, contra aquest tipus d'atacs: "El Consistori no permetrà que pugui quedar impune aquesta violenta expressió d'odi cap a les persones LGTBI a la nostra ciutat ".

"Fets com aquest no haurien de produir-se. Alguna cosa falla a nivell social", afegeix, i se suma a les mostres de suport a les víctimes com la concentració de rebuig a l'homofòbia prevista per a aquest dilluns a les 19.00 hores a la plaça Sant Pere.

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i diversos regidors han lamentat l'agressió en els seus comptes de Twitter, així com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

"El meu rebuig absolut a aquesta agressió homòfoba. Tot el meu suport als dos agredits", ha manifestat Puigdemont en una publicació recollida per Europa Press.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?