Público
Público

PRESOS POLÍTICS El Suprem denega el permís perquè Jordi Sánchez pugui reunir-se amb Felip VI en la ronda de consultes

L'alt tribunal considera que és "fàcilment substituïble" per un altre representant de la candidatura. A més, també valora que la defensa hauria d'haver demanat el permís a Institucions Penitenciàries. 

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Los diputados electos catalanes en prisión preventiva Jose Rull, Jordi Turull, y Jordi Sánchez, en los escaños del Congreso de los Diputados. - EFE

Jordi Sánchez no podrà assistir a la ronda de consultes amb el monarca Felip VI. El Tribunal Suprem ha rebutjat concedir un permís extraordinari al líder del JxCat al Congrés dels Diputats, ja que consideren que és "perfectament substituïble" per un altre parlamentari de la candidatura i que, per tant, no es veu vulnerat el seu dret a la participació política.

A més, el Suprem valora que la defensa del pres polític ha incorregut en un error de forma, ja que l'alt tribunal no té la competència per concedir aquest permís. En el seu cas, Sánchez hauria d'haver fet la demanda a Institucions Penitenciàries, fet que ja justifica, diuen, la denegació.

Sánchez ja s'ha pronunciat via xarxes socials i ha titllat l'argumentari del tribunal d'"excusa" per evitar que es produeixi la imatge entre el pres i Felip VI:

Les converses entre la monarquia i els partits polítics amb representació parlamentària es produeix després de cada elecció general per precepte constitucional. Abans de proposar al Congrés un candidat a la presidència, l'article 99 estableix que ha de ser el Rei de l'Estat l'encarregat d'escollir un candidat per, després, sotmetre-ho a votació a la cambra.