Público
Público

Albiol aposta per retallarles ajudes als immigrants

El PP de Badalona extrema el seu discurs de cara a les eleccions

Publicidad
Media: 0
Votos: 0

Xavier García Albiol, president del Partit Popular de Badalona, manté l'ofensiva contra la immigració com a estratègia per guanyar el govern de la ciutat en les pròximes eleccions municipals. Ahir va tornar a repartir fullets amb preguntes com ara 'per què el teu fill no té accés a una beca de menjador?' o 'per què el teu nét no pot accedir a una plaça de guarderia pública?'. La seva resposta va ser l'esperada: 'Quan hi ha veïns que no poden accedir als ajuts familiars i en canvi sí que hi accedeixen immigrants en situació irregular, el sistema falla'.

La solució proposada per García Albiol és donar prioritat als veïns que faci un mínim de cinc anys que estan empadronats a la ciutat per tenir accés a determinats serveis. Contra la crisi, menys ajudes a immigrants.

'Per què el teu fill no té accés a una beca de menjador?', es diu en un fullet

Xavier García Albiol continua desenvolupant el seu discurs racista i per segona setmana consecutiva ha presentat propostes per a les municipals del 22 de maig. La primera està relacionada amb la seguretat ciutadana i la necessitat, segons García Albiol, de substituir les unitats de Convivència i Civisme de la Guàrdia Urbana per agents que 'actuïn com a policies i deixin d'educar els immigrants incívics'. El regidor del PP, que té al seu servei dos guardaespatlles, va assegurar que 'les tasques pedagògiques corresponen als serveis socials i no a la Guàrdia Urbana'.

Les dues primeres propostes electorals del president del PP de Badalona afecten aspectes amb poc marge de maniobra dins de les competències municipals i són de difícil aplicació en el marc legal. Però aquest factor sembla secundari per a un García Albiol que és aclamat cada vegada que trepitja alguns barris de la zona sud de la ciutat com ara la Salut i Llefià, on ha presentat fins ara les seves armes electorals.

El popular vol donar prioritat als veïns amb cinc anys d'empadronament

Assegura que fins al 22 de maig no deixarà d'incidir en aquests aspectes que han aconseguit situar-lo al capdavant de les apostes de les eleccions municipals. Fins i tot l'enquesta d'una empresa valenciana reproduïda en alguns setmanaris locals situa el PP de Badalona amb nou regidors, i supera en dos regidors el PSC. És el resultat d'una campanya que ha durat tota la legislatura i que més enllà de la seva legalitat (Albiol va declarar davant el fiscal pel contingut dels seus fullets), ha aconseguit canviar la percepció de la realitat de Badalona. Per aquest motiu, se sent fort i ha proposat als socialistes que es comprometin, per escrit, a donar l'alcaldia a la força política més votada.

Les accions de Xavier García Albiol encara no han rebut cap resposta contundent d'un PSC que després de 32 anys al capdavant del consistori pot perdre unes eleccions. L'estratègia que seguiran els socialistes encara és una incògnita però a menys de quatre mesos per a la cita amb les urnes viuen enmig d'un clima enrarit.

Serà la primera vegada que Jordi Serra aspirarà a l'alcaldia i ho farà amb el descontentament d'un sector socialista que proposa deixar enrere 'el vell model i estil clientelista' i 'substituir el sucursalisme dependent de Barcelona per un nou model autòcton en el qual només els badalonins decideixin sobre el seu futur'.