Público
Público

3Cat estrena dilluns 'Jo mai mai', una sèrie que vol trencar barreres generacionals

La ficció arrenca en unes colònies i tracta qüestions com la identitat sexual, la salut mental o les xarxes socials. Està protagonitzada per Clàudia Riera i el repartiment també compta amb Jan Buxaderas, Berta Rabascall, Joel Cojal o Miki Núñez

L'actriu protagonista Claudia Riera i l'intèrpret i cantant Miki Núñez
L'actriu protagonista Claudia Riera i l'intèrpret i cantant Miki Núñez. Guillem Roset / ACN

3Cat estrena dilluns que ve la sèrie de ficció transmèdia Jo mai mai, que es podrà veure per TV3 i per la plataforma digital de la cadena pública. La producció arriba amb la voluntat trencar les barreres generacionals entre pares i fills, i ser un reflex dels problemes dels joves a partir de l'experiència viscuda en unes colònies.

La sèrie s'adreça a un públic juvenil i familiar a través de vuit capítols de 45 minuts de duració. Jo mai mai planteja trames sobre l'amistat, l'assetjament escolar, la identitat sexual, el mal ús de les xarxes socials i la salut mental. La sèrie coral està protagonitzada per Clàudia Riera i el repartiment també compta amb Jan Buxaderas, Berta Rabascall, Joel Cojal, Miki Núñez, Mireia Aixalà, Pere Ponce o Mercè Arànega.

Jo mai mai parla dels primers cops que marquen la vida i reflecteix el xoc generacional entre pares i fills explorant sentiments universals que afecten totes les edats: la por, l'alegria, la tristesa, la ira i la sorpresa que provoquen els canvis. La sèrie parla sobre fer-se gran i com la vida pot ser divertida, fàcil, dura i difícil.

Diàleg entre generacions

Un dels directors i creador Uri Garcia ha comentat que es combina la part lluminosa característica de les colònies, amb els descobriments i les primeres vegades, amb una trama amb drama i thriller al voltant del rescat d'un grup de persones. Diu que interpel·la a joves i grans, tractant qüestions universals com enamoraments, decepcions i errors. Garcia reclama un major diàleg entre pares i fills, lamentant que sovint la distància generacional esdevé un "problema i un fre".

En aquest sentit, el cantant i intèrpret Miki Núñez ha insistit que la sèrie captarà l'atenció dels espectadors perquè a cada capítol hi trobarà personatges que l'interpel·laran. L'artista celebra que actualment sigui més fàcil "trencar tabús" sobre la salut mental o la sexualitat, i reivindica que es pugui fer en català, i que els espectadors no hagin de recórrer a produccions en anglès o castellà.

L'actriu protagonista Clàudia Riera ha expressat que el seu personatge ajuda a conèixer a la resta i que porta les regnes de tot plegat "sense tenir les eines per fer-ho". "L'adolescència és una edat molt complicada i crucial on prens decisions", ha apuntat. "És bonic veure-la en família perquè a vegades estem tan centrades en nosaltres que no ens adonem que tenim gent al nostre voltant que ens necessita", ha afegit.

La diversitat sexual i la música

La música té un paper destacat: hi sonen temes dels últims 30 anys de música catalana, reversionades i cantades pels mateixos actors. 16 versions noves de temes de Bad Gyal, Els Pets, Obrint Pas o The Tyets, que s'han transformat amb nous registres i ritmes per integrar-se amb la narrativa de manera "orgànica". La producció oferirà també un món paral·lel a les xarxes socials i plataformes digitals i es publicarà un llibre que completa la trama.

D'altra banda, la producció pretén mostrar la realitat, per la qual cosa l'equip s'ha preocupat especialment perquè es mostri la diversitat sexual existent a la societat, ha assegurat Garcia. Per això, la temporada comptarà amb tres personatges que no compleixen els arquetips estàndards.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?