Público
Público

DEMANDA DE PATERNITAT El bigoti de Dalí conservava la posició de les 10 hores i 10 minuts

La Fundació Gala-Dalí, que gestiona el llegat del pintor surrealista, estima "improcedent" l'exhumació realitzada dijous a la nit de les restes de l'artista per la demanda de paternitat plantejada per Pilar Abel i es reserva l'exercici d'accions legals pels perjudicis soferts

Salvador Dalí / Fundació Gala-Salvador Dalí

públic i agències

El bigoti del pintor català Salvador Dalí, exhumat aquest dijous per una demanda de paternitat, conservava el seu "clàssica postura de les 10 i 10", segons ha revelat aquest divendres el secretari de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Lluís Peñuelas, en roda de premsa per donar detalls sobre l'operació.

Aquest va ser un "moment molt emocionant" per al embalsamador de Dalí, Narcís Bardalet, així com per a la resta dels representants de la fundació, ha dit Peñuelas, interpel·lat per aquesta qüestió.

Poques hores abans de l'exhumació, Bardalet recordava als mitjans els moments que van envoltar els treballs d'embalsamament de l'ara cos momificat de Dalí, quan aquest va morir el 23 de gener de de 1989.

El cadàver de l'artista català es troba "ben conservat", segons ha informat l'alcaldessa de Figueres (Girona), Marta Felip, al sortir del Teatre-Museu Dalí de Figueres, davant del que Peñuelas ha afegit que s'han trobat un Dalí momificat i modificat.

La Fundació Gala-Dalí, que gestiona el llegat del pintor, estima "improcedent" l'exhumació realitzada dijous a la nit de les restes de l'artista per una demanda de paternitat i es reserva l'exercici d'accions legals pels perjudicis soferts, ha dit avui el seu gerent, Joan Manuel Sevillano.

Poc més de set hores després que es extraguessin les mostres biològiques per ordre judicial, Sevillano ha comparegut en roda de premsa davant del Teatre-Museu de Figueres, que acull la tomba de Salvador Dalí, per manifestar la seva oposició a la decisió de la magistrada del jutjat de Madrid que instrueix el cas.

No obstant això, la durada general de tot el procés es va dur a terme d'una forma ràpida i més aviat del previst, a causa de la minuciosa preparació de les tasques prèvies, que es van dur a terme amb personal que també va estar en l'enterrament de Dalí el 1989, ha explicat la directora dels museus, Montse Aguer.

La Fundació Gala-Dalí insisteix a considerar que l'exhort que obligava a l'exhumació va ser "precipitat" per falta de proves que avalessin l'afirmació de la demandant, Pilar Abel, i es reserva aquestes accions pels perjudicis soferts tant amb el cost de la intervenció com per la cancel·lació de reserves d'entrades.