Público
Público

Ciutadans trenca l'aliança amb Valls per donar suport a Colau

La direcció nacional de Ciutadans separa els seus tres regidors dels de Valls al consistori de Barcelona.

Manuel Valls, durant la sessió constitutiva de l'Ajuntament de Barcelona. EFE / Quique Garcia

agències

La direcció nacional de Ciutadans ha decidit trencar amb la plataforma de Manuel Valls a l'Ajuntament de Barcelona després del suport a Ada Colau perquè sigui alcaldessa i ha separat als seus tres regidors en el consistori.

Així ho ha anunciat Inés Arrimadas, portaveu de l'Executiva d'Albert Rivera, qui ha assegurat que donar suport a Colau és com donar suport al candidat d'ERC Ernest Maragall. Arrimadas ha criticat durament el suport de Valls, així com el dels dos independents de la llista Barcelona pel Canvi - Ciutadans, l'exsocialista Celestino Corbacho i Eva Perera.

Valls, a qui el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha comunicat aquesta ruptura després de la reunió de l'Executiva, va seguir endavant amb la seva decisió de donar suport a Colau sense condicions, com a mal menor, tot i conèixer la disconformitat del partit taronja.

"Teníem raó: la diferència entre Maragall i Colau és molt poca i s'ha vist perquè la seva primera decisió ha estat tornar a posar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament", ha subratllat Arrimadas, utilitzant aquest espai com a "taulell d'anuncis del separatisme". Els altres tres regidors de la llista, Francisco Sierra, Marilen Barceló i María Luz Guilarrte, formaran grup propi al Consistori barceloní.

Poc més d'un any ha durat la relació de Ciutadans amb Valls, una relació marcada pel distanciament de l'exprimer miistre francès amb el posicionament del partit sobre Vox, que no agradava gens a l'aspirant recolzat per Cs i que públicament ho ha manifestat.

De fet, el líder de la formació, Albert Rivera, no ha fet campanya a favor de Valls en cap moment i tampoc van compartir cap acte durant les generals. Ciutadans, ha assenyalat Arrimadas, mai ha negat les "discrepàncies" amb Valls, però aquest cop es tracta d'"una discrepància molt important en una qüestió molt important".


¿Te ha resultado interesante esta noticia?