Público
Público

CLAVEGUERES D'INTERIOR El Suprem eximeix De Alfonso de l'obligació de declarar al Congrés davant la comissió d'investigació

Carlos Lesmes, president de l'alt tribunal, ha enviat una notificació a la presidenta del Congrés per advertir que l'ex-director de l'oficina Antifrau de la Generalitat de Catalunya, que va conspirar amb l'aleshores ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz per fabricar acusacions contra sobiranistes catalans, no està obligat a comparèixer en seu parlamentària

El exjefe de la Oficina Antifraude de Catalunya, Daniel de Alfonso.

PÚBLIC

Daniel de Alfonso, ex-director de l'Oficina Antifrau de la Generalitat de Catalunya, no haurà de declarar davant la comissió d'investigació del Congrés dels Diputats sobre la gravació al despatx de l'aleshores ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que Público va revelar en exclusiva al juny de 2016. en aquella gravació va quedar clar que de Alfonso i Fernández Díaz van conspirar per fabricar escàndols contra els independentistes catalans.

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha rebut una notificació del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, en la qual aquest li informa que De Alfonso no està obligat a comparèixer en seu parlamentària, informa El Periódico. En ser jutge de carrera, avança aquest diari, de Alfonso pot declarar per escrit o fer-ho des del seu despatx.

Això és precisament el que Lesmes explica en la seva notificació a Pastor, emparant-se en la Llei Orgànica 6/1985 del poder judicial.

La comissió parlamentària que pretén investigar les maniobres de l'ex-ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en el marc de les operacions secretes i irregulars  contra els sobiranistes catalans, incloent-hi la creació d'una estructura policial paral·lela -l'anomenada "brigada política" -, havia acordat fa dues setmanes que de Alfonso comparegués al Congrés dels Diputats.

Qui sí compareixerà serà Jorge Fernández Díaz, el pròxim 5 d'abril a les 16.00 hores.  L'exministre haurà d'explicar les seves actuacions al capdavant del ministeri d'Interior.

Davant d'aquesta situació, la comissió d'investigació creada pel Congrés dels Diputats s'ha reunit d'urgència aquest dilluns per estudiar els passos a seguir. Els portaveus de la comissió han decidit que esperaran a dimecres per veure si de Alfonso decideix comparèixer. Si no ho fa, demanaran cita per interrogar-lo al seu despatx, com la llei els permet.