Público
Público
CORONAVIRUS

Confirmat un cas de coronavirus en un pacient britànic ingressat a Palma

L'hospital va activar el protocol per possible coronavirus la nit de divendres per la febre i els símptomes de grip comuna que presentava el progenitor d'una família britànica. El ministeri de Sanitat assegura que aquest nou cas no suposa un increment de risc a Espanya perquè és una transmissió de virus a l'estranger.

El director del Centro de Emergencias y Alertas Sanitarias del Ministerio de Sanidad, Fernando Simón, tras ofrecer una rueda de prensa este sábado, tras una nueva reunión del comité de seguimiento del coronovirus en Madrid, tras confirmarse anoche el prim
El director del Centre d'Emergències i Alertes Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón. EFE/ Mariscal

AGÈNCIES

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha assegurat que el ciutadà britànic que ha donat positiu de coronavirus a Palma està "sa" i aïllat a l'Hospital Universitari Son Espases. "Ara mateix es troba bé de salut, amb pràcticament cap simptomatologia. Està sa, però cal mantenir-lo en aïllament", ha assenyalat aquest diumenge Simóm en roda de premsa després de conèixer-se el segon cas positiu per coronavirus a Espanya. Tot i que la família del ciutadà britànic ha donat negatiu per coronavirus, Simón ha afirmat que la resta de la família "pot haver-se infectat i no haver donat positiu encara", pel que ha subratllat que cal fer-los un seguiment: "No es pot descartar que vagin a donar positiu, de manera que cal fer-los un seguiment", ha precisat. 

En aquest sentit, ha afegit que les persones sanes "pot ser que estiguin a l'hospital, però no estan hospitalitzades" i ha destacat que una nena de la família "té un quadre de grip, que ha estat confirmat com a grip". Simón no ha volgut donar més dades sobre les persones sanes "per no generar problemes de privacitat". En total a l'hospital hi ha la dona de l'infectat i les seves dues filles. 

L'hospital va activar el protocol per possible coronavirus la nit de divendres passat per la febre i els símptomes de grip comuna que presentava el progenitor, segons va explicar aquest dissabte el centre sanitari, que va remetre ahir les proves al Centre Nacional de Microbiologia a Madrid.

El cas

Llavors van ingressar al centre els quatre integrants de la família, els pares i dues nenes de 7 i 10 anys, que viuen a Mallorca i, segons va explicar el propi pacient, el pare -només ell- va estar en contacte del 25 al 29 de gener passat a França amb una persona que havia donat positiu per coronavirus. Posteriorment l'home va presentar la passada setmana un quadre respiratori lleu amb febre que li va durar menys d'un dia. Ell mateix va anar pel seu propi peu a l'hospital de Palma sense entrar en contacte amb ningú més i seguidament la família va ser traslladada al centre pel servei d'Emergències del 061.

En el moment de l'ingrés, els pares i la nena de set anys estaven asimptomàtics i bé de salut, mentre que la de 10 anys tenia febre, encara que a causa d'una grip B comuna. Atès que els resultats han estat positius, la Conselleria de Salut iniciarà el que s'anomena un "estudi de contacte" per conèixer amb qui s'han relacionat les persones malaltes i avisar-les perquè estiguin alerta per si presentessin algun símptoma.