Público
Público

La CUP vol que el Parlament denunciï Sánchez-Camacho per haver mentit en una comissió d'investigació

Alicia Sánchez-Camacho en una sessió de control del Senat. - EFE

PÚBLIC

Noves conseqüències polítiques de les informacions revelades en exclusiva per Público. La CUP ha demanat aquest dijous a la Mesa del Parlament de Catalunya que presenti una denúncia contra la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, per "haver faltat a la veritat" en la seva compareixença a la Comissió d'Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i la Corrupció Política el 10 d’abril del 2015.

En una nota de premsa, la formació de l'esquerra independentista es remet a les notícies publicades els darrers dies per Público, on es posa de manifest que la dirigent conservadora va mentir quan va relatar les circumstàncies que van envoltar el seu dinar a la Camarga amb Victoria Álvarez, l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

La CUP recorda que l’article 502 del Codi Penal "estableix que aquell que falti a la veritat en el marc d’una comissió d’investigació parlamentària comet un delicte que pot comportar pena de presó de sis mesos a un any o multa". Per tot plegat, la formació vol que el Parlament presenti una denúncia d’aquest fet a la Fiscalia del Tribunal Suprem, per tal que estudiï la interposició de les accions legals corresponents de naturalesa penal contra l’actual vicepresidenta del Congrés.

Arran de les gravacions difoses per Público sobre l'anomenada Operación Cataluña, el Parlament ha aprovat aquesta setmana demanar la compareixença a la cambra, entre d'altres, de la vicepresidenta espanyola, Soraya Saénz de Santamaría; el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas; l'excomissari Villarejo i el comissari Marcelino Martín-Blas.