Público
Público

Llibertat d'expressió La Junta Electoral prohibeix a TV3 parlar de “presos polítics”, “exili” o “Consell de la República”

La prohibició afecta tots els mitjans de la CCMA, arrenca aquest dimarts i s'allargarà fins a la celebració de les eleccions espanyoles, el 10 de novembre. La mesura s'ha pres després d'un recurs de Cs, que també volia es vetessin termes com "repressió policial" o "referèndum de l'1 d'octubre". 

Seu de TV3. EFE

PÚBLIC

Des d’aquest dimarts i fins a la celebració de les eleccions espanyoles del 10 de novembre, TV3, Catalunya Ràdio i la resta de mitjans de la CCMA tenen prohibit utilitzar termes com “presos polítics”, “exili”, “Consell de la República” o “Assemblea de càrrecs electes”. Així ho ha decidit la Junta Electoral Provincial, en resposta a un recurs de Cs contra els mitjans públics, segons ha informat TV3.

La decisió és calcada a la de les passades eleccions espanyoles -celebrades a l'abril-, quan l’organisme electoral va considerar que els termes "exili" i "presos polítics" vulneren el principi de pluralisme polític. La novetat d’aquesta ocasió és que la Junta també prohibeix parlar del "president a l'exili", en referència a Carles Puigdemont, i estableix que quan es parli del "Consell de la República" o de "l'Assemblea de Càrrecs Electes", s’hi hagi d’afegir prèviament l'"autoanomenat" o "l'autoproclamat".

El recurs de Cs, però, no s’ha estimat totalment, ja que el partit d’Albert Rivera també volia que es prohibissin termes com “repressió policial” i “referèndum de l’1 d’octubre”, extrem desestimat per la Junta Electoral.

TV3 recalca que “la resolució de la Junta prohibeix literalment que es parli del ‘Consell de la República’, tot i que el nom oficial i, per tant, el terme utilitzat en els informatius és ‘Consell per la República’”.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?