Público
Público

Manresa La Fiscalia recorrerà la sentència de la 'Manada de Manresa' perquè siguin condemnats per agressió sexual

La fiscal ja va modificar les seves peticions de presó després del judici celebrat al juliol, sol·licitant que s'elevés la condemna a sis dels set acusats, encara que el tribunal els ha condemnat per abús.

Concentración de repulsa por la agresión sexual sufrida en la madrugada del domingo por una menor de 17 años en Manresa (Barcelona). (SUSANNA SÁEZ | EFE)

europa press

La Fiscalia ha anunciat que presentarà un recurs contra la sentència de l'Audiència de Barcelona a la "Manada de Manresa" amb el qual demanarà que se'ls condemni per un delicte d'agressió sexual i no per abús sexual, segons han indicat fonts fiscals aquest dimecres.

L'Audiència va condemnar a penes de 10 i 12 anys a cinc joves per la violació múltiple a una jove de 14 anys a Manresa (Barcelona) el 2016, i ho va fer per delicte d'abús sexual a menor, en considerar que van actuar "sense usar cap mena de violència o intimidació per vèncer una oposició que no va existir o obtenir un consentiment que la dona no estava en condicions de poder donar".

Els fets van ocórrer l'octubre de 2016 a Manresa, quan un grup de joves va acudir a una fàbrica abandonada -al Camí Torre d'en Viñas- per fer un botellón i els cinc van abusar de la menor quan estava inconscient, després d'haver pres alcohol malgrat la seva "baixa tolerància". 

La Fiscalia, que inicialment havia demanat condemnar per abús, al final del judici va elevar l'acusació a agressió sexual per a sis dels set acusats al judici, i ara recorrerà la sentència en aquest mateix sentit.

La fiscal, una vegada conclòs el tràmit de la prova en el judici -que es va celebrar gairebé íntegrament a principis de juliol, quan van declarar els acusats i la víctima-, va modificar en les conclusions definitives les seves peticions de condemna, elevant-les fins als 25 anys en el cas del principal acusat.

Arguments de la fiscal

Segons la fiscal, sis dels acusats -exceptuant un, només acusat d'omissió- presumptament van cometre delictes d'agressió sexual aprofitant-se de la condició de la víctima, "la seva primerenca edat, 14 anys, la seva complexió menuda, trobar-se sola en una de les casetes abandonades" i estant sota els efectes de l'alcohol i les drogues.

A això va afegir el fet que van actuar "amb superioritat numèrica, d'edat i complexió" per dur a terme la seva actuació en grup i de manera successiva, després que el principal acusat, organitzés l'acció per torns.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?