Público
Público

Puigdemont assegura que l'any que ve no serà president de la Generalitat

"Vull un Estat nou, i vindrà una nova etapa que requereix noves eines i nous lideratges, i no és la meva vocació ser candidat" a la presidència de la Generalitat, ha argumentat el president.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont- EFE/ Andreu Dalmau

EFE

BARCELONA. Carles Puigdemont ha assegurat avui que no serà president d'aquí a un any, ja que no té "cap vocació" de ser candidat a la presidència de la Generalitat i que el seu "compromís" és el de enllestir el procés independentista. Després s'obrirà, segons ha dit, una "nova etapa" que exigirà "nous lideratges".

Puigdemont ha participat avui al programa especial de Ràdio Barcelona amb motiu dels 50 anys de la campanya solidària "Cap Nen Sense Joguina", de cara a la nit de Reis, juntament amb l'alcaldessa de Barcelona , Ada Colau.

Durant la seva intervenció en el programa, Puigdemont ha afirmat que deixarà de ser president de la Generalitat com ja va apuntar en el seu moment, rebutjant presentar-se a la reelecció, ja que la seva tasca "acaba" quan es convoquin eleccions: "No tinc cap vocació de ser candidat ", ha assenyalat.

En aquest sentit, el president català ha destacat que l' "encàrrec" de la ciutadania i el seu "compromís" és el de culminar el procés d'un "Estat postautonòmic" a un de "preindependencia", pel que el seu treball "acaba aquí" .

"Vull un Estat nou, i vindrà una nova etapa que requereix noves eines i nous lideratges, i no és la meva vocació ser candidat" a la presidència de la Generalitat, ha argumentat el president.

Disposat per reunir-se amb Mariano Rajoy


Puigdemont, d'altra banda, ha destacat la "voluntat de diàleg acreditada" de la Generalitat amb el Govern i, en aquest sentit, ha reiterat la seva disposició a reunir-se amb Mariano Rajoy: "En el moment en què em convidi, jo aniré sense cap mena de dubte ", ha dit el president, tot i que ha precisat que no s'ha fixat encara cap data per a una possible reunió entre tots dos mandataris.

Pel que fa al referèndum, Puigdemont ha defensat que aquest serà "efectiu" i tindrà "credibilitat" si la ciutadania "el fa seu" amb una àmplia mobilització.

Preguntat sobre quin percentatge li atorgaria validesa, el president de la Generalitat ha explicat que la meitat de la participació més un vot li sembla suficient, tot i que ha manifestat la seva disposició a parlar sobre un altre possible quòrum.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?