Público
Público

TV3 aposta per les sèries en català: aquestes són les vuit ficcions que estrenarà el 2023

L'aposta per una trentena de sèries de ficció compta amb un pressupost de 3,4 milions per a les pròpies i de 3,3 per a les alienes

TV3 ha presentat avui les estrenes de sèries de ficció pel 2023
TV3 ha presentat avui les estrenes de sèries de ficció pel 2023. TV3

TV3 estrenarà aquest 2023 una trentena de sèries: vuit produccions o coproduccions pròpies més 22 produccions alienes internacionals, doblades al català. La televisió pública catalana ha presentat avui dimarts el catàleg de sèries per enguany, amb l'objectiu de ser una plataforma de continguts de referència en català, després d'un 2022 que només va estrenar dues produccions pròpies.

L'aposta per aquesta trentena de sèries de ficció compta amb un pressupost de 3,4 milions d'euros per a les pròpies i de 3,3 milions per a les alienes (doblatges a banda). En paral·lel, hi ha 11 produccions en fase desenvolupament que es preveuen estrenar a partir del 2024, amb una partida d'11,4 milions.

Una de les produccions més esperades per aquest 2023 és Bojos per Molière. Els creadors de l'èxit Merlí tornen a la graella de TV3 amb una producció de vuit capítols dirigida per Héctor Lozano i protagonitzada per Elisabet Casanovas.

'Bojos per Molière' és una de les produccions més esperades
'Bojos per Molière' és una de les produccions més esperades. TV3

Bojos per Molière s'endinsa en el món del teatre per abordar les dificultats que un grup de joves es puguin dedicar a allò que els agrada. La sèrie, que s'estrenarà el 23 de gener, s'ubica en la Barcelona postolímpica i té lloc a l'Institut del Teatre. Es tracta d'una producció de TV3 amb Veranda i Mediawan adreçat al públic jove i adult.

D'altra banda, Cites Barcelona arribarà a la pantalla de Televisió de Catalunya el segon trimestre d'aquest any. En aquest cas, ho farà amb una estrena exclusiva a la televisió pública dels dos primers capítols, i després la penjarà completa Amazon Prime Video.

Tornaran, així, les trobades entre desconeguts en una primera cita amb Barcelona com a teló de fons. Entre els protagonistes, hi haurà Carlos Cuevas, Carmen Machi, Belén Cuesta, Laia Costa, Nausicaa Bonnín, Aina Clotet, David Verdaguer, Eva Santaolaria o Aida Oset, entre d'altres.

'Cites Barcelona' arribarà a la pantalla de TV3 el segon trimestre
'Cites Barcelona' arribarà a la pantalla de TV3 el segon trimestre. TV3

El mosaic d'estrenes de ficció pròpia d'aquest any a la graella i a la plataforma digital TV3alacarta suma títols com la comèdia dramàtica La mirada de la Fiona, amb Mireia Oriol com a protagonista, Operació marea negra, també amb Amazon Prime, i Els hereus de la terra, un drama històric de continuació de La catedral del mar.

Completen el calendari d'estrenes la sèrie Mòpies, la primera coproducció conjunta dels canals públics IB3, À Punt i TV3; el thriller polític Sicília sense morts, també amb les televisions dels Països Catalans juntament amb Filmin i Nova Producciones; i el drama polític i social Llim.

Un any de transició

La direcció de TV3 fixa el 2023 com un any "de transició" per a la producció de ficció. L'objectiu serà ara negociar amb plataformes i televisions públiques i privades per tirar endavant nous projectes que es puguin emetre per la televisió lineal i l'aplicació digital.

Rosa Romà, presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha assegurat que el 2023 serà "l'any de les sèries a TV3". La direcció de la televisió pública pretén que sigui una plataforma de continguts "de referència en català", arribant a nous públics anar-los a buscar a l'entorn digital.

Per aconseguir-ho, TV3 ha hagut d'acomodar-se a un model que ha "canviat" i obliga a explorar noves fórmules de col·laboració per l'augment dels costos de producció i un canvi en el consum, segons el director de televisió catalana, Sígfrid Gras. Així, la pública catalana entra al mercat de les sèries a través de col·laboracions amb altres OTT i televisions. "Som forts i no som competència. És un win-win per totes dues parts", ha assegurat.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?