Público
Público

La 41a edició de La Setmana del Llibre en Català tanca amb un 20% més de vendes i un 15% més d'assistents

Més de 60.000 persones han trepitjat el Moll de la Fusta de Barcelona, amb una especial presència d'infants i adolescents

Una dona i un nen llegint a La Setmana del Llibre en Català.
Una dona i un nen llegint a La Setmana del Llibre en Català. Ariadna Comas / ACN

La 41a edició de La Setmana del Llibre en Català finalitza aquest diumenge amb un 20% més de vendes i un 15% més d'assistents que l'any passat. A l'espera de les xifres definitives, l'organització de l'esdeveniment calcula que més de 60.000 persones han trepitjat l'espai i els editors atribueixen l'augment de visitants a les xerrades i taules rodones. 

La previsió de visitants d'enguany al Moll de la Fusta de Barcelona era de 55.000, però aquesta xifra s'ha superat amb escreix i la presència de públic infantil i juvenil també ha estat més alta. Ilya Pérdigo, el president d'Editors.cat, l'associació d'editors que organitza la iniciativa, ha apuntat que venien "d'un any passat molt positiu", però que l'han "superat". 

Pel que fa a les vendes, els paradistes també han finalitzat La Setmana del Llibre en Català amb bones sensacions. L'editor de Males Herbes, Ricard Planes, ha assenyalat que han notat "més gent en les presentacions" i això ha fet possible que doblessin els exemplars venuts. Per la seva banda, el director literari de la llibreria Laie, Lluís Morral, ha explicat amb més prudència que les xifres han estat només "una mica més superiors". 

Més lectors joves

Un dels objectius de les editorials és atraure públic més jove, perquè, segons Planes, són els "lectors del futur". Enguany hi ha hagut més infants i adolescents que acompanyaven els pares i que participaven en les activitats lúdiques de forma activa.

Com a darrer apunt, la pròxima edició de La Setmana del Llibre en Català canviarà excepcionalment la seva ubicació arran de la 37a Copa Amèrica a Barcelona. La voluntat és poder tornar al Moll de la Fusta més endavant.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?