Público
Público

Les famílies de l'escola de Canet obligades a fer classes en castellà demanen al Govern que "blindi" la immersió en català

La gran majoria de pares i mares de l'escola Turó del drac afectats per una sentència que els obliga a fer el 25% de les classes en llengua castellana defensen en un manifest que l'escola catalana afavoreix la integració social i cultural

Nens corrent davant la porta de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar.
Nens corrent davant la porta de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. Jordi Pujolar / ACN

Famílies de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme), afectades per la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a fer el 25% de les classes en castellà a un grup de P5, demana al Departament d'Educació que prengui "les accions necessàries per blindar la immersió lingüística a les escoles catalanes". És la principal reclamació d'un manifest que han fet públic a falta de dos dies perquè es comenci a aplicar al centre la imposició del TSJC. Les famílies defensen que la immersió lingüística ha permès que les criatures adquireixin les competències acadèmiques esperades, s'afavoreixi la integració social i cultural i es garanteixi una vida plena en català "després d'anys de marginació i criminalització".

"En cap cas la defensa de la immersió s'ha d'entendre com un atac envers el castellà i el seu ensenyament"

El grup de famílies entén que els atacs a la immersió "impacten greument en la igualtat d'oportunitats" de l'alumnat i que la "motivació política" de la denúncia de la família que ha dut la immersió lingüística als tribunals té "efectes negatius sobre el projecte pedagògic de l'escola".

A més, consideren que el canvi a mig curs pot provocar un "perjudici en les dinàmiques del grup" i recorden que la llengua castellana ja és "ben present a la vida social escolar", des de les mateixes aules, com als patis. "En cap cas la defensa de la immersió s'ha d'entendre com un atac envers el castellà i el seu ensenyament", recita el manifest de les famílies.