Público
Público

El TSJC dona 15 dies més a Borràs per recórrer abans de l'obertura de judici oral

Reconeix que els investigats no van poder accedir a la causa completa fins fa pocs dies. La causa judicial està oberta per prevaricació, malversació, falsedat documental i frau administratiu per suposats contractes irregulars quan Borràs presidia la Institució de les Lletres Catalanes

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, durante su comparecencia el viernes 11 de marzo de 2022 en la cámara catalana para hacer balance de su primer año en el cargo.
La presidenta del Parlament, Laura Borràs.  Toni Albir / EFE

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat quinze dies més a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i la resta d'investigats per les presumptes irregularitats a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) perquè puguin consultar tota la causa judicial i poder presentar al·legacions davant la interlocutòria que concloïa la instrucció i els deixava a punt de judici.

Els investigats podran presentar al·legacions i demanar més diligències o l'arxivament del cas

Borràs i altres investigats van al·legar que no van poder accedir a la totalitat de la causa fins dies després de la interlocutòria i quan ja corria el termini per presentar els escrits. El tribunal, amb l'acord de la Fiscalia, admet la disfunció i aquest dilluns ha donat 15 dies més a les parts, que ara podran demanar més diligències o l'arxivament del cas.

Mentrestant, no està clara la resposta que donarà l'independentisme quan s'iniciï el judici a la presidenta del Parlament. Segons un article del reglament de la cambra, el membre que sigui jutjat per corrupció haurà de deixar les seves funcions, però Junts, ERC i la CUP encara no han acordat què faran al respecte.

La causa judicial està oberta per prevaricació, malversació, falsedat documental i frau administratiu per suposats contractes irregulars quan Borràs presidia la ILC del 2013 al 2017. Segons la interlocutòria del 14 de març, Borràs hauria adjudicat indirectament a un conegut seu set contractes per més de 132.000 euros relacionats amb la web de la institució i considera que "l'import de cadascun dels contractes fraccionats i de les corresponents factures dels adjudicataris es feia amb criteris arbitraris".