Público
Público

Centenars de taxistes protesten a Barcelona contra les empreses de lloguer de vehicles

La vaga del taxi té un seguiment gairebé total i protesta contra l'intrusisme que precaritza el sector.

Taxistes durant la protesta. EUROPA PRESS

agències

Centenars de taxistes protesten aquest dijous pels carrers de Barcelona contra les empreses de lloguer de vehicles amb una vaga de transport i una manifestació. La marxa ha sortit de l'Arc de Triomf per passar pel Parlament fins a la plaça Sant Jaume, on se situen Generalitat i Ajuntament, per exigir reunir-se amb l'alcaldessa, Ada Colau. Durant la vaga, que ha començat a les 8:00 hores i s'allargarà fins a les 20:00, només circularan taxis per cobrir serveis urgents a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

En un comunicat repartit aquest dijous a peu de carrer, el sector ha criticat l'augment d'empreses de lloguer de vehicles amb conductor, com Uber o Cabify, i reclama "que s'aturin tots els intents de precaritzar el taxi", que no ha de caure en mans d'empreses especuladores que ni tan sols tenen la seu a Europa, apunten. En el text reclamen a l'administració que no es contradigui demanant una reducció de gasos contaminants "i, alhora, permetin que 3.000 nous vehicles facin de taxis encoberts" quan el mercat no ho necessita perquè està saturat, opinen.

Secunden la protesta, convocada per Elite Taxi -que també n'ha organitzat una altra a Madrid- les organitzacions sindicals Taxi Companys, Stac, Cooperativa Industria del Taxi, Paktaxi, Anget i Taxistas Llatinos Unidos. Segons el secretari intercomarcal de Barcelona del STAC -Sindicat del Taxi de Catalunya-, Carlos Fernández, el seguiment de l'aturada és "pràcticament total".