Público
Público
aporofòbia

El Gimnàs Social Sant Pau denuncia que tres joves han ruixat amb gasolina un usuari sense llar que dormia a la porta

Els agressors, d'estètica neonazi, han marxat corrents quan els ha vist el vigilant de seguretat. El regidor Marc Serra anuncia que ho denunciaran a la Fiscalia de delictes d'odi.

Exterior del Sant Pau. GIMNÀS SANT PAU
Exterior del Sant Pau. GIMNÀS SANT PAU.

El Gimnàs Social Sant Pau ha denunciat que tres joves han ruixat amb gasolina un usuari sense llar que dormia a la porta de l'espai. Segons ha explicat a l'ACN Ernest Morera, membre de la cooperativa, el vigilant de seguretat de l'equipament ha arribat abans d'hora a treballar, prop de les 8, i mentre esperava al seu cotxe ha vist com tres joves ruixaven amb un líquid l'usuari. En adonar-se'n, ha sortit del cotxe per aturar-los i els joves, amb estètica neonazi, han marxat corrent. En apropar-se, ha vist que era gasolina. "Un treballador del Gimnàs els ha pogut aturar, haguera pogut passar una desgràcia", ha comunicat el gimnàs en un tuit. L'equipament ha avisat la Guàrdia Urbana, però no ha pogut localitzar els agressors. De moment, el cos ha obert diligències informatives per enviar al jutge. En paral·lel, els Mossos s'han posat en contacte amb el gimnàs.

Segons Morera, des de l'equipament social acompanyaran l'usuari, conegut pel centre, a presentar una denúncia als Mossos durant aquest matí perquè es pugui revisar càmeres de seguretat i mirar d'identificar els autors. 

El regidor de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, s'ha desplaçat fins al lloc dels fets. "El que ha passat aquest matí és una temptativa d'assassinat", ha denunciat Serra, que ha assegurat que es tracta d'una agressió "covarda i aporòfoba". "Des de l'Oficina per la No Discriminació estem en contacte amb els cossos policials i estem preparant una comunicació a la Fiscalia de Delictes d'Odi", ha explicat.

Segons el regidor, volen denunciar-ho a la Fiscalia de delictes d'odi perquè l'actuació dels joves no quedi "impune" i arribaran "fins al final" per identificar els autors. Serra, que ha parlat amb la persona agredida i els gestors del gimnàs, ha assegurat que la motivació darrere de l'agressió seria "ideològica" i ha destacat el fet que els joves pertanyin presumptament a un col·lectiu nazi.

Alguns partits amb representació al consistori també s'han fet ressò dels fets. "Els discursos que sembren l’odi fan que passin coses com aquesta. Cal identificar i detenir als autors i combatre els discursos d’odi i feixistes allà on sigui", ha apuntat en una piulada el regidor Jordi Coronas, del grup republicà.

Elsa Artadi, de JxCat, ha demanat aturar "atacs d'odi i discursos que els avalen" i ha reclamat més polítiques socials "eficients" amb el sensellarisme a Barcelona. "Tota la solidaritat amb la víctima. Gràcies al Gimnàs Social Sant Pau i a les persones que hi treballen per vetllar sempre per la integritat de tothom", ha dit a Twitter. Ciutadans també ha mostrat el "més absolut rebuig" i ha condemnat l'atac a l'usuari del Sant Pau.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?