Público
Público

Sitges acollirà la segona edició del festival Límbic

El festival itinerant i gratuït de creació artística contemporània d'Òmnium Cultural omplirà els carrers de la ciutat de música, dansa, circ, humor i arts escèniques els dies 5 i 6 de maig

29/05/3022 - Un dels concerts del festival Límbic, que s'ha celebrat a Terrassa.
Un dels concerts del festival Límbic de l'any passat, que es va celebrar a Terrassa. ACN

Sitges acollirà la segona edició del festival itinerant de creació contemporània Límbic, organitzat per Òmnium Cultural, que se celebrarà els dies 5 i 6 de maig. Després de l'èxit de la primera edició, on més de 22.000 persones van omplir els carrers de Terrassa, l'entitat cultural reprèn la iniciativa i omplirà els carrers de la ciutat del Garraf de música, dansa, circ, humor, performance, poesia i arts escèniques.

"Volem descentralitzar la cultura en català i apropar-la a tots els racons del país i, alhora, treballar braç a braç amb el teixit cultural local", explica el president d'Òmnium, Xavier Antich, amb el propòsit de convertir Límbic en un festival referent de la creació artística contemporània. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sitges, Xavier Salmerón, situa l'esdeveniment com una ocasió per recuperar l'esperit de l'antic Festival de Teatre, amb un ampli programa d'activitats gratuïtes.

Sota la direcció artística de la productora cultural La Sullivan, el festival Límbic tornarà a omplir carrers, parcs i places aquesta primavera, amb activitats per a tots els públics, totalment gratuïtes i amb els objectius intactes: descentralitzar i democratitzar la cultura en català, fer-la accessible i visible, i brindar oportunitats a la creació que es fa al territori. "La cultura és un dret universal i, a través del Límbic, la difonem perquè tothom hi pugui tenir accés", reivindica Antich. 

Què vol dir Límbic?

El sistema límbic és la part del nostre cervell encarregada de regular les respostes fisiològiques i emocionals del nostre cos, tot canviant la resposta en funció de l'estímul rebut. Límbic també proposa un joc semblant de respostes i estímuls a través de les diverses disciplines culturals i formats que hi seran presents. La cultura és també emoció, estímul i transformació.

Convençuts del poder transformador de la cultura, les propostes artístiques programades al Límbic convidaran els espectadors al canvi i a la creació de noves mirades.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?