Público
Público

Josep Maria Bartomeu i la junta del Barça dimiteixen en bloc

La decisió arriba després que el Departament de Salut donés el vistiplau a la celebració de la moció de censura el pròxim 1 i 2 de novembre de forma descentralitzada, dates que el club rebutjava a causa de la pandèmia. El revés ha forçat la marxa del president blaugrana arrossegant a tota la junta directiva i Bartomeu acusa la Generalitat d'"irresponsabilitat". La moció de censura decau i el Barça quedarà en mans d'una gestora fins a les eleccions.

El Barça estudiará los audios arbitrales previos al penalti en el Clásico
El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu

públic

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i tots els seus directius han presentat la seva dimissió. Ha estat tot just acabar la reunió d'urgència de la junta directiva, després que el Govern hagi donat el vistiplau per celebrar la moció de censura l'1 i el 2 de novembre. Bartomeu havia delegat al Departament de Salut la convocatòria de la votació, qui finalment l'ha autoritzat. El revés que ha suposat pel president blaugrana la decisió de les autoritats sanitàries ha forçat la seva marxa que ha arrossegat la resta de directius. La moció de censura decau amb aquesta dràstica decisió i el club quedarà en mans d'una comissió gestora que s'encarregarà del dia a dia fins que es puguin celebrar eleccions, en una situació molt complexa per les greus dificultats econòmiques, la gestió de la pandèmia i una marxa esportiva irregular. 

En la resposta que el Govern de la Generalitat ha transmès avui a la Junta Directiva de l'FC Barcelona es feia constar que continuava sense haver cap impediment per a la celebració de la moció de censura en contra dels actuals directius blaugranes els dies 1 i 2 de novembre. La carta, signada pels secretaris generals de Presidència, Salut, Interior i Esports de la Generalitat, ​​es reitera que no hi ha "impediments jurídics ni sanitaris" per celebrar la moció de censura.

Així, el Govern de la Generalitat "reitera" que no hi ha impediments "sempre que s'incloguin", en el protocol organitzatiu del vot de censura, els "requisits" que el grup tècnic del Procicat van presentar a el club blaugrana el passat 21 d'octubre.

Bartomeu ha qualificat d'una "irresponsabilitat" la resposta de Govern i ha afirmat que dimiteix per tal de no haver de contraposar el dret a vot amb la salut: "Sabem que deixarem el Barça en mans d'una comissió gestora, que per les circumstàncies de la pandèmia no té cap garantia de poder celebrar eleccions a curt termini, i espero que la gestora pugui dur a terme les decisions per adequar el club a la crisi de la pandèmia".

Josep Maria Bartomeu havia manifestat que veia impossible a nivell logístic preparar una votació descentralitzada, amb 21 punts de votació repartits per Catalunya i la resta de l'Estat, per a aquestes dates en plena pandèmia. I proposaven un ajornament fins el 15 i 16 de novembre, tot i estar fora de termini estatutari, per garantir aquestes múltiples seus, la seguretat dels socis i la màxima participació, asseguraven. L'alternativa per votar l'1 i 2 era fer una votació centralitzada al Camp Nou que Salut ha desestimat per la perillositat de contagi.